Elérhetőségek
Kölykök
Galéria
Kutyáink
Kennelünk
FILA BRASILEIRO-DE ORO PURO
Kennelünk története

Mihalek Attila Félix vagyok Budapesten élünk a családommal.
Szeretném röviden elmesélni Nektek, hogy választottuk ki ezt a csodálatos fajtát és, hogy mi is vitt rá minket a tenyésztésre. Gyermekkorom óta szeretem a kutyákat, különösen egy fajta volt amiről mindig álmodtam, de sose lehetett, ő a német juhász kutya. Mindig csak álmodoztam, hogy egyszer majd úgy is lesz nekem.
De hát ember tervez Isten végez.
Munkám miatt sokat mászkálok és így történt, hogy 2007-ben megláttam egy kölyök fila brasileirót…..
Ez lett a vég!
Első látásra beleszerettem.
Gyönyörű!
Hazamentem és elmeséltem a páromnak (Pákozdy Orsolyának).
Így kezdődött minden. Elkezdtünk olvasgatni a fajtáról, tervezgettük, hogy egyszer majd ilyen kutyánk lesz. Aztán találtunk a közelben egy kennelt, ahol voltak kölykök. Úgy gondoltuk, először csak megnézzük őket, de nem így alakult. El is hoztunk egy fila kislányt, Bonita Royal Ville du Jardint, aki a család szeme fénye lett. Sajnos ő nem maradhatott sokáig közöttünk, másfél évesen elragadta tőlünk a halálos kor. Akkor azt hittünk, több kutyánk nem lesz, de nagyobb volt a vágy, mint a gyász. Annyi örömet és szeretet tud adni ez a fajta, hogy végül úgy döntöttünk nem akarunk nélkülük élni. Elkezdtünk keresgélni. A közelben nem volt senkinél alom, így hát körülnéztünk más országokban is.
Húgom segítségével találtunk egy tenyésztőt Spanyolországban. A Tamajon kennel tulajdonosát Inigo Moneo Lopezt, akinek volt egy gyönyörű, eladó kölyök szukája. Pár napig gondolkodtunk rajta, aztán már vártuk is a repülőt amivel érkezett. Szerencsére élőben is olyan tünemény volt mint a képeken amiket előtte kaptunk. A szülei törzskönyve pedig tele van híres brazil kennelekből származó filákkal (SAO JOSE DA LAPA, DA LAPINHA, DO TRIPUI, DO CARAMONA). Persze akkor ezeket még nem figyeltük. Az volt a fontos, hogy a kis csöpség egészséges legyen . Persze örültünk, hogy az apja brazil, de mást nem néztünk akkor még. Vele kezdtünk el igazából kiállításokra járni és egyre több eredményt elérni, melyeket a honlapon megtalálnak. Ő egy nagyon jó temperamentumú kutya, ennek ellenére nagyon jól szocializált. Vele bejártuk a környező országokat. Ő most már 3,5 éves. Gondoltuk, hogy ha már ennyi szép eredménye volt, keresünk egy hozzá való, szintén eredményes párt.
2011-ben megszületett az első almunk, hét gyönyörű kan kölyökkel. Két kölyök a családban maradt, de a többieknek megfelelő gazdákat találtunk. Remélem nekik is sok örömük lesz a „csemetékben”. Így indultunk el a tenyésztés rögös útján. Még sok nehézség vár ránk, de a sok öröm és a sok szép kutya után úgy érzem, ez mindent megér.
Újdonságok
Kezdőlap
Standard
Videók